2 Comments

 1. één land één samenleving
  10 november 2013 @ 16:15

  Beste John,
  Ik vond je reactie nu pas, wij hebben niet altijd voldoende mensen om alles op het web bij te houden, er glipt weleens iets doorheen. Dank voor je verhaal, ik ben ervan onder de indruk. Ik hoop dat het je goed gaat en je nog steeds fijne mensen om je heen hebt die je steunen.

 2. John
  6 december 2012 @ 12:01

  Goed dat jullie actie vroegen tegen racisme en uitsluiting.ik ben Nederlander,en was hoe erg het ook is vroeger lid van extreem rechts. Maar na 16 jaar detentie waar ik op mijn afdeling met veel culturen in aanraking kwam ben ik veranderd, en dat komt omdat ik door Antillianen Marokkanen turken op een sociale manier ben behandeld. Dat heeft mij laten omdenken. En dat omdenken gaat niet van de ene dag op de ander hoor, dat gaat langzaam.nu na 16 jaar en vele uitsluitingen laat ik op internet wel tegengeluiden horen als weer een oppervlakkige wilders aanhanger zijn mond opendoet over moslims.alles wat ik vroeger zei over buitenlanders heb ik zelf over mij heen gekregen. Ik word nu zelf uitgesloten, uitsluiting is exclusief denken. Soms denk ik wel eens,wat als die mensen die nu uitgesloten worden zelf eens zich goed gingen organiseren en inclusief gaan denken wat jullie al doen, maar veel feller worden in het gestalte geven van een maatschappij waar in geld niet word gezien als kapitaal maar dat de menselijke individu het grootste kapitaal is wat er is. Eenheid is kracht onze huidige regering heeft er helemaal geen belang bij dat er eenheid is onder de burgers. en zoals ik de huidige politiek zie is als volgt. De politici zijn de hoofdrol spelers en de burgers de figuranten en dat moet veranderen niet de politici alleen maar wij allemaal doen er toe. Ik wens jullie een goede demonstratiedag toe.